Connect with us

Antarabangsa

Ideologi LGBT punca kanak-kanak dan remaja bunuh diri – Menteri Pendidikan Poland

Peningkatan dalam cubaan bunuh diri dalam kalangan kanak-kanak dan remaja adalah disebabkan kelompok itu dicuci otak (brainwash) dengan ideologi LGBT, neo-liberal dan neo-Marxis, kata Menteri Pendidikan Poland, Przemysław Czarnek. 

Wartawan TMT

Published

on

Ideologi LGBT punca kanak-kanak dan remaja bunuh diri – Menteri Pendidikan Poland
Foto: Menteri Pendidikan Poland, Przemysław Czarnek. 
  • Menteri Pendidikan Poland, Przemysław Czarnek berkata peningkatan cubaan bunuh diri dalam kalangan kanak-kanak dan remaja adalah disebabkan kelompok itu dicuci otak (brainwash) dengan ideologi LGBT, neo-liberal dan neo-Marxis.
  • Poland mencatatkan jumlah tertinggi percubaan bunuh diri belia bawah umur sejak dua tahun lepas.
  • Krisis dalam keluarga, serangan ke atas agama Kristian, gereja dan apa-apa yang memisahkan antara yang baik dengan yang buruk adalah punca utama masalah itu berlaku. – Przemysław Czarnek.
  • Sebelum ini, Czarnek menyalahkan kerosakan moral dan kejahatan golongan ‘pendidik seks’ di atas masalah cubaan membunuh diri dalam kalangan kanak-kanak bawah umur.

Peningkatan dalam cubaan bunuh diri dalam kalangan kanak-kanak dan remaja adalah disebabkan kelompok itu dicuci otak (brainwash) dengan ideologi LGBT, neo-liberal dan neo-Marxis, kata Menteri Pendidikan Poland, Przemysław Czarnek. 

Permasalahan itu boleh diatasi dengan memperkukuhkan nilai tradisional, termasuk menghadirkan diri ke gereja, bagi membantu golongan itu membezakan perkara baik dan buruk, demikian cadangan Czarnek.

Poland mencatatkan jumlah tertinggi percubaan bunuh diri belia bawah umur sejak dua tahun lepas dengan 1,496 kes pada 2021 dan meningkat lebih dua kali ganda pada 2022 iaitu sebanyak 2,031 kes.

Pakar pula menyatakan peningkatan kes itu juga berpunca daripada kegagalan sistem sokongan kesihatan mental Poland dan kesan pandemik.

Bercakap kepada Polsat News, menteri itu berkata walaupun pegawai pendidikan mampu berusaha menangani masalah bunuh diri dalam kalangan belia, ini hanya bersifat sementara.

Menurut Czarnek, krisis dalam keluarga, serangan ke atas agama Kristian, gereja dan apa-apa yang memisahkan antara baik dengan buruk adalah punca utama masalah itu berlaku.

“Amat penting untuk kita lindugi nilai kekeluargaan dan perkahwinan dan tidak menyerang mereka dengan ideologi LGBT dan Marxis yang boleh mencelarukan minda kanak-kanak,” kata menteri itu.

“Percubaan bunuh diri dan kematian akibat bunuh diri adalah hasil daripada minda golongan belia diselubungi ideologi LGBT, neo-liberal dan neo-Marxis yang mempengaruhi mereka dan meninggalkan mereka berjuang sendirian,” katanya.

Beliau mendakwa di kawasan setempat yang kecil di mana masyarakatnya hadir ke gereja, perbezaan di antara baik dan buruk berada pada tahap yang lebih baik.

Dalam satu kenyataan yang hampir sama tahun lalu, Czarnek menyalahkan kerosakan moral dan kejahatan golongan ‘pendidik seks’ di atas masalah cubaan membunuh diri dalam kalangan kanak-kanak bawah umur.

Beliau mengusulkan undang-undang untuk menghalang organisasi luar seperti badan NGO pendidikan seks daripada memasuki sekolah dan “merosakkan moral” belia. Namun, rang undang-undang itu telah dua kali ditolak oleh Presiden Poland, Andrzej Duda.

Isu bunuh diri dalam kalangan belia mendapat perhatian susulan laporan seorang remaja lelaki yang merupakan anak kepada seorang ahli parti pembangkang membunuh diri pada minggu lalu.

Ramai di antara masyarakat menunding jari kepada media di bawah kuasa parti pemerintah selepas mereka mengeluarkan laporan remaja itu merupakan mangsa penderaan seksual.

Namun begitu, ahli politik dan media berkata kematian remaja itu adalah disebabkan penderaan ke atasnya oleh seorang ahli politik dan aktivis LGBT dari parti sama dengan ibunya.

Sumber: Notes from Poland

Author

Teruskan Membaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Antarabangsa

Penyanyi pro-zionis, Bruno Mars bakal adakan konsert di Malaysia

Penyanyi terkenal yang juga merupakan pro zionis, Bruno Mars, bakal kembali mengadakan konsert solonya di Kuala Lumpur pada 17 September ini.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Penyanyi terkenal yang juga merupakan pro zionis, Bruno Mars.
  • Penyanyi terkenal yang juga merupakan pro zionis, Bruno Mars, bakal kembali mengadakan konsert solonya di Kuala Lumpur pada 17 September ini.
  • Times Israel sebelum ini melaporkan bintang pop itu menyatakan cintanya kepada Tel Aviv dalam persembahan pertama kalinya di Israel dengan menyanyikan ‘I love you’ dalam bahasa Ibrani.
  • “Tel Aviv, saya mahu berkahwin dengan kamu!”, jerit Bruno Mars dan disahut peminat zionisnya.
  • Dilaporkan, Bruno Mars menerima tekanan hebat agar membatalkan konsertnya di wilayah jajahan haram tersebut.
  • Antara organisasi yang menggesa pembatalan konsert tersebut adalah pergerakan Boycott Divestment and Sanctions (BDS), termasuk kumpulan advokasinya Jewish Voice for Peace (JVP).

KUALA LUMPUR – Penyanyi terkenal yang juga merupakan pro zionis, Bruno Mars, bakal kembali mengadakan konsert solonya di Kuala Lumpur pada 17 September ini.

Berita itu dikongsi penganjur, Live Nation Malaysia, menerusi platform media sosial memaklumkan jualan tiket untuk konsert di Stadium Nasional Bukit Jalil itu akan dibuka pada Jumaat hadapan.

“Bruno Mars akan datang ke Kuala Lumpur September ini.

“Tidak sabar mahu berkongsi pengalaman persembahan lagu 24K Magic secara langsung,” tulis mereka menerusi platform X.

Times Israel sebelum ini melaporkan bintang pop itu menyatakan cintanya kepada Tel Aviv dalam persembahan pertama kalinya di Israel dengan menyanyikan ‘I love you’ dalam bahasa Ibrani.

“Tel Aviv, saya mahu berkahwin dengan kamu!”, jerit Bruno Mars dan disambut peminat zionisnya.

Dilaporkan, Bruno Mars menerima tekanan hebat agar membatalkan konsertnya di wilayah jajahan haram tersebut.

Antara organisasi yang menggesa pembatalan konsert tersebut adalah pergerakan Boycott Divestment and Sanctions (BDS), termasuk kumpulan advokasinya Jewish Voice for Peace (JVP).

Pemilik Bluestone Group’s Live Nation Israel, Guy Beser dan Shay Mor Yosef bagaimanapun berjaya membawa bintang itu ke Israel Oktober lalu.

JVP, sebuah organisasi progresif anti-zionis dalam surat terbukanya menyeru Bruno membatalkan konsertnya di negara aparteid tersebut sehingga rakyat Palestin mempunyai kesaksamaan, kebebasan dan keadilan sepenuhnya di tanah asal mereka.

“Kami amat bimbang dengan pengumuman mengenai persembahan anda yang akan datang di Tel Aviv, Israel di Yarkon Park, yang dibina di atas tanah perkampungan Palestin Al-Shaykh Muwannis yang berdepan pembersihan etnik oleh zionis.

“Kami menggesa anda membatalkan persembahan di Israel yang mengamalkan aparteid, sama seperti yang dilakukan semua artis yang beretika di Afrika Selatan semasa aparteid,” tegas JVP.

Bapa Bruno dikatakan berketurunan Yahudi manakala ibunya dari Filipina dan nenek moyangnya pula berketurunan Yahudi Hungary dan Ukraine. – The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending