Connect with us

PRU-15

‘Saya terkilan PH turut hadir di Seri Pacific Hotel’ – Presiden MCA

Presiden MCA, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong meluahkan rasa kecewa dengan kehadiran pemimpin-pemimpin Pakatan Harapan (PH) di Seri Pacific Hotel, pagi tadi.

Wartawan TMT

Published

on

‘Saya terkilan PH turut hadir di Seri Pacific Hotel’ - Presiden MCA
Foto: Datuk Seri Dr Wee Ka Siong

KUALA LUMPUR – Presiden MCA, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong meluahkan rasa kecewa dengan kehadiran pemimpin-pemimpin Pakatan Harapan (PH) di Seri Pacific Hotel, pagi tadi.

“Saya terkilan apabila sebaik saja tiba di Seri Pacific Hotel, pemimpin-pemimpin PH turut hadir dalam perjumpaan ini. Saya tidak tahu sama ada ia telah pun diatur terlebih awal atau pun satu kebetulan,” katanya menerusi hantaran Facebook yang dimuat naik di sini hari ini.

Ka Siong turut menegaskan tiada sebarang perjumpaan dengan wakil PH sepanjang berada di Seri Pacific Hotel dari pukul 10 pagi hingga 12 tengah hari.

“Apa yang pasti, saya hanya menghadiri perjumpaan bersama Pengerusi BN dengan semua Ahli Parlimen BN sahaja.

“Selepas perjumpaan dan sidang media bersurai, saya tidak terlibat dalam mana-mana perbincangan, pertemuan sama ada kebetulan atau tidak dengan pemimpin-pemimpin PH.

Advertisement

“Apa jua keputusan yang dibuat oleh BN periu mendapat persetujuan dan mandat daripada Dewan Tertinggi BN,” jelasnya. 

Hari ini dikatakan Pengerusi PH, Datuk Seri Anwar Ibrahim berunding dengan pimpinan BN berhubung soal pembentukan kerajaan persekutuan melalui gabungan kedua-dua parti.

Bagaimanapun, kenyataan itu bercanggah dengan pengakuan Naib Presiden Umno, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang turut berada di Seri Pacific Hotel pagi tadi. – The Merdeka Times

PRU-15

Saingan 6 penjuru di Parlimen Padang Serai 

Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) bagi kerusi Parlimen Padang Serai yang ditangguhkan sebelum ini, akan menyaksikan persaingan enam penjuru.

Wartawan TMT

Published

on

Saingan 6 penjuru di Parlimen Padang Serai 
Foto (dari kiri): Dr Mohamad Sofee Razak (Pakatan Harapan), Datuk C. Sivarraajh (Barisan Nasional), Datuk Azman Nasrudin (Perikatan Nasional), Hamzah Abd Rahman (Pejuang), dan Sreananda Rao (Bebas).
  • PRU15 kerusi Parlimen Padang Serai yang ditangguhkan sebelum ini, akan menyaksikan persaingan enam penjuru.
  • Pegawai Pengurus Pilihan Raya Parlimen Padang Serai, Datuk Abdul Bari Abdullah umumkan perkara tersebut setelah tempoh penamaan calon ditutup jam 10 pagi tadi.
  • Antara calon yang terlibat adalah Datuk Azman Nasrudin (PN), Datuk Sivarraajh Chandran (BN), Hamzah Abdul Rahman (PEJUANG); Dr Mohamed Sofee Razak dari (PH), calon Bebas, Sreanandha Rao dan Mohd Bakri Hashim mewakili WARISAN.
  • Undi bagi Parlimen Padang Serai ditangguh susulan kematian calon PH iaitu M Karupaiya pada 16 November lalu.
  • SPR menetapkan hari pengundian pada 7 Disember dan pengundian awal 3 Disember, serta tempoh berkempen selama 13 hari.

KULIM: Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) bagi kerusi Parlimen Padang Serai yang ditangguhkan sebelum ini, akan menyaksikan persaingan enam penjuru.

Pegawai Pengurus Pilihan Raya Parlimen Padang Serai, Datuk Abdul Bari Abdullah, mengumumkan perkara itu selepas tempoh penamaan calon ditutup jam 10 pagi tadi.

Enam calon terbabit ialah Datuk Azman Nasrudin dari Perikatan Nasional (PN); Datuk Sivarraajh Chandran dari Barisan Nasional (BN); Hamzah Abdul Rahman (PEJUANG); Dr Mohamed Sofee Razak dari Pakatan Harapan (PH); calon Bebas, Sreanandha Rao dan Mohd Bakri Hashim mewakili WARISAN.

Pengundian bagi kerusi Parlimen Padang Serai ditangguhkan susulan kematian calon yang telah disahkan bertanding sebelum ini iaitu M Karupaiya daripada PH pada 16 November lalu dipercayai akibat serangan jantung dan komplikasi kesihatan.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan hari pengundian pada 7 Disember depan dan pengundian awal 3 Disember, dengan tempoh berkempen selama 13 hari hingga jam 11.59 malam 6 Disember bermula selepas pengisytiharan calon yang bertanding.

Sumber: Berita Harian

 

Advertisement
Teruskan Membaca
Advertisement

Kata Kunci

Advertisement

Trending