Connect with us

Antarabangsa

Empat lelaki ceroboh masuk rumah, serangan seksual ke atas keluarga Muslim di Agra

Empat lelaki didakwa menceroboh masuk rumah keluarga Muslim dan melakukan serangan seksual terhadap seorang gadis berusia 18 tahun di Agra, India pada petang Selasa lalu. 

Wartawan TMT

Published

on

Empat lelaki ceroboh masuk rumah, serangan seksual ke atas keluarga Muslim di Agra
Foto: Rakaman video yang tular di media sosial bagi kejadian empat lelaki menceroboh masuk rumah rumah keluarga Muslim di Agra.
  • Empat lelaki didakwa menceroboh masuk rumah keluarga Muslim dan melakukan serangan seksual terhadap seorang gadis berusia 18 tahun di Agra, India pada petang Selasa lalu. 
  • Menurut laporan Times of India, ahli keluarga mangsa turut diserang apabila mereka cuba melawan penyerang itu.  
  • “Laporan Maklumat Pertama (FIR) telah didaftarkan terhadap empat tertuduh. Perkara itu sedang disoal siasat. Usaha sedang dijalankan untuk menangkap tertuduh yang melarikan diri,” kata timbalan pesuruhjaya polis, Suraj Kumar Rai.
  • “Semua penyerang dalam lingkungan umur 20 hingga 30 tahun. Mereka merosakkan rumah kami dan turut membaling batu di dalam rumah kami. Anak perempuan saya dipukul dengan batu di kepala dan dia pengsan. Dua anak lelaki saya juga mengalami kecederaan. Kenderaan kami juga rosak”. – Mangsa.

AGRA: Empat lelaki didakwa menceroboh masuk rumah keluarga Muslim dan melakukan serangan seksual terhadap seorang gadis berusia 18 tahun di Agra, India pada petang Selasa lalu. 

Menurut laporan Times of India, ahli keluarga mangsa turut diserang apabila mereka cuba melawan penyerang itu. 

“Laporan Maklumat Pertama (FIR) telah didaftarkan terhadap empat tertuduh. Perkara itu sedang disoal siasat. Usaha sedang dijalankan untuk menangkap tertuduh yang melarikan diri,” kata timbalan pesuruhjaya polis, Suraj Kumar Rai.

Menurut pemilik rumah (nama dirahsiakan) yang bekerja di sebuah syarikat pengangkutan, “Mereka menyasarkan anak perempuan saya yang masih remaja. Dia dicabul dan pakaiannya dikoyakkan. Ketika kami membantah, empat lelaki itu termasuk Vishal Kumar, Sanjay Kumar, Sheelu dan Chotu, menyerang kami. Beberapa individu lagi berkawal di luar rumah kami”.

“Semua penyerang dalam lingkungan umur 20 hingga 30 tahun. Mereka merosakkan rumah kami dan turut membaling batu di dalam rumah kami. Anak perempuan saya dipukul dengan batu di kepala dan dia pengsan. Dua anak lelaki saya juga mengalami kecederaan. Kenderaan kami juga rosak,” katanya. 

Abang lelaki gadis itu berkata, “apabila jiran berkumpul di luar rumah kami, penyerang itu pergi tetapi tidak sebelum itu, di mana mereka mengancam untuk membunuh kami. Serangan mereka terhadap kami berterusan selama lebih 30 minit. Tiada sesiapa datang menyelamatkan kami. Kami menjadi sasaran kerana menjadi hanya keluarga Islam di kawasan itu”.

Polis mendaftarkan FIR terhadap tertuduh di bawah IPC seksyen 452 (pencerobohan rumah selepas percubaan untuk mencedera, menyerang atau melakukan sekatan yang salah), 354 (serangan atau kekerasan jenayah terhadap wanita dengan niat untuk mengaibkan kehormatannya), 354 B (serangan atau penggunaan jenayah memaksa wanita dengan niat untuk merosakkannya), 323 (hukuman kerana secara sukarela menyebabkan kecederaan), 504 (menghina dengan sengaja dengan niat untuk mencetuskan pecah keamanan), 506 (ugutan jenayah), 427 (khianat yang menyebabkan kerosakan), 336 (perbuatan membahayakan nyawa atau keselamatan diri orang lain) dan 308 (percubaan untuk melakukan pembunuhan tanpa niat).

“Mereka yang cedera dihantar untuk pemeriksaan kesihatan. Tertuduh sedang melarikan diri. Dua daripada mereka adik-beradik dan seorang lagi saudara mereka,” kata Trans Yamuna SHO, Anand Prakash.

Identiti mangsa juga belum didedahkan bagi melindungi privasi mereka mengikut arahan Mahkamah Agung India mengenai kes yang berkaitan dengan serangan seksual.

Sumber: Times of India

Author

Teruskan Membaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Antarabangsa

Penyanyi pro-zionis, Bruno Mars bakal adakan konsert di Malaysia

Penyanyi terkenal yang juga merupakan pro zionis, Bruno Mars, bakal kembali mengadakan konsert solonya di Kuala Lumpur pada 17 September ini.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Penyanyi terkenal yang juga merupakan pro zionis, Bruno Mars.
  • Penyanyi terkenal yang juga merupakan pro zionis, Bruno Mars, bakal kembali mengadakan konsert solonya di Kuala Lumpur pada 17 September ini.
  • Times Israel sebelum ini melaporkan bintang pop itu menyatakan cintanya kepada Tel Aviv dalam persembahan pertama kalinya di Israel dengan menyanyikan ‘I love you’ dalam bahasa Ibrani.
  • “Tel Aviv, saya mahu berkahwin dengan kamu!”, jerit Bruno Mars dan disahut peminat zionisnya.
  • Dilaporkan, Bruno Mars menerima tekanan hebat agar membatalkan konsertnya di wilayah jajahan haram tersebut.
  • Antara organisasi yang menggesa pembatalan konsert tersebut adalah pergerakan Boycott Divestment and Sanctions (BDS), termasuk kumpulan advokasinya Jewish Voice for Peace (JVP).

KUALA LUMPUR – Penyanyi terkenal yang juga merupakan pro zionis, Bruno Mars, bakal kembali mengadakan konsert solonya di Kuala Lumpur pada 17 September ini.

Berita itu dikongsi penganjur, Live Nation Malaysia, menerusi platform media sosial memaklumkan jualan tiket untuk konsert di Stadium Nasional Bukit Jalil itu akan dibuka pada Jumaat hadapan.

“Bruno Mars akan datang ke Kuala Lumpur September ini.

“Tidak sabar mahu berkongsi pengalaman persembahan lagu 24K Magic secara langsung,” tulis mereka menerusi platform X.

Times Israel sebelum ini melaporkan bintang pop itu menyatakan cintanya kepada Tel Aviv dalam persembahan pertama kalinya di Israel dengan menyanyikan ‘I love you’ dalam bahasa Ibrani.

“Tel Aviv, saya mahu berkahwin dengan kamu!”, jerit Bruno Mars dan disambut peminat zionisnya.

Dilaporkan, Bruno Mars menerima tekanan hebat agar membatalkan konsertnya di wilayah jajahan haram tersebut.

Antara organisasi yang menggesa pembatalan konsert tersebut adalah pergerakan Boycott Divestment and Sanctions (BDS), termasuk kumpulan advokasinya Jewish Voice for Peace (JVP).

Pemilik Bluestone Group’s Live Nation Israel, Guy Beser dan Shay Mor Yosef bagaimanapun berjaya membawa bintang itu ke Israel Oktober lalu.

JVP, sebuah organisasi progresif anti-zionis dalam surat terbukanya menyeru Bruno membatalkan konsertnya di negara aparteid tersebut sehingga rakyat Palestin mempunyai kesaksamaan, kebebasan dan keadilan sepenuhnya di tanah asal mereka.

“Kami amat bimbang dengan pengumuman mengenai persembahan anda yang akan datang di Tel Aviv, Israel di Yarkon Park, yang dibina di atas tanah perkampungan Palestin Al-Shaykh Muwannis yang berdepan pembersihan etnik oleh zionis.

“Kami menggesa anda membatalkan persembahan di Israel yang mengamalkan aparteid, sama seperti yang dilakukan semua artis yang beretika di Afrika Selatan semasa aparteid,” tegas JVP.

Bapa Bruno dikatakan berketurunan Yahudi manakala ibunya dari Filipina dan nenek moyangnya pula berketurunan Yahudi Hungary dan Ukraine. – The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending