Connect with us

Antarabangsa

Sehari selepas ditahan polis, lelaki kembali berbogel di dalam Masjid Farmingdale

Seorang lelaki berbogel di dalam masjid Farmingdale, Amerika Syarikat sehari selepas dia ditahan kerana menanggalkan pakaiannya dan merosakkan tablet di tempat ibadat yang sama, kata Polis Nassau.

Wartawan TMT

Published

on

Sehari selepas ditahan polis, lelaki kembali berbogel di dalam Masjid Farmingdale
Foto: Besart Astafa.
  • Seorang lelaki berbogel di dalam masjid Farmingdale, Amerika Syarikat sehari selepas dia ditahan kerana menanggalkan pakaiannya dan merosakkan tablet di tempat ibadat yang sama, kata Polis Nassau.
  • Besart Astafa, 28, dari Deer Park, pergi ke Masjid Bilal, di 425 Fulton Street, pada Selasa dan menanggalkan pakaiannya buat kali kedua dalam tempoh dua hari.
  • Pegawai menemui Besart dalam keadaan bogel di ruang bawah tanah, di mana dia ditangkap tanpa sebarang insiden. 

FARMINGDALE, NY — Seorang lelaki berbogel di dalam masjid Farmingdale, Amerika Syarikat sehari selepas dia ditahan kerana menanggalkan pakaiannya dan merosakkan tablet di tempat ibadat yang sama, kata Polis Nassau.

Besart Astafa, 28, dari Deer Park, pergi ke Masjid Bilal, di 425 Fulton Street, pada Selasa dan menanggalkan pakaiannya buat kali kedua dalam tempoh dua hari, kata polis.

Menurut laporan Patch, pegawai menemui Besart dalam keadaan bogel di ruang bawah tanah di mana dia ditangkap tanpa sebarang insiden.

Besart didakwa dengan pencerobohan jenayah tahap ketiga dan pendedahan individual.

Perbicaraan Besart dijadualkan pada Rabu, di Mahkamah Daerah Pertama di Hempstead, AS.

Besart dibebaskan tanpa ikat jamin semasa pra-perbicaraan selepas dia ditahan pada petang Isnin dalam kejadian sama.

Besart dikatakan memasuki masjid yang sama tanpa berbaju sekitar jam 7:00 malam (1900 GMT) pada Isnin, kata polis.

Advertisement

Sebaik sahaja berada di dalam masjid, suspek mula menanggalkan semua pakaiannya dan berlari mengelilingi kawasan umum.

Dia juga menumbuk tablet elektronik di dinding sebanyak dua kali dan menyebabkan skrin retak, kata polis.

Bagi insiden Isnin lalu, Besart didakwa melakukan kesalahan jenayah tahap kedua, pendedahan individual, kelucahan awam dan gangguan jenayah tahap kedua.

Sumber: Patch

Author

Advertisement

Antarabangsa

Lelaki Israel rayu Netanyahu terima, kebumi jasad keluarganya terbunuh di Gaza

Briged al-Qassam menyiarkan video seorang tawanan Israel merayu Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu untuk mengambil jasad isteri dan dua anaknya yang terkorban di Gaza disebabkan pengeboman rejim zionis Israel.

A.R. Khan

Published

on

Foto: Tawanan Israel, Yarden Peepas.
  • Briged al-Qassam menyiarkan video seorang tawanan Israel merayu kepada Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu untuk mengambil jasad isteri dan dua anaknya yang terkorban di Gaza disebabkan pengeboman rejim Israel.
  • Video yang turut disiarkan saluran Telegram Shehab News itu menunjukkan tawanan Israel, Yarden Peepas, bercakap dengan pantas dan sebak menyampaikan mesejnya kepada Netanyahu.
  • “Kamu mengebom dan membunuh isteri serta kedua anak saya, yang merupakan perkara paling penting dalam hidup saya, tolong (ambil) pulang jasad mereka untuk dikebumikan di Tel Aviv,” katanya.
  • Menurut Roya News, Hamas sebelum ini menawarkan untuk menyerah tiga jasad ahli keluarga Yarden itu untuk dibawa keluar dari Gaza.
  • Tetapi kerajaan negara haram Israel menolak untuk menerima tawaran itu dan meneruskan rundingan, demikian kenyataan rasmi Briged al-Qassam.

Briged al-Qassam menyiarkan video seorang tawanan Israel merayu Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu untuk mengambil jasad isteri dan dua anaknya yang terkorban di Gaza disebabkan pengeboman rejim zionis Israel.

Video yang turut disiarkan saluran Telegram Shehab News itu menunjukkan tawanan Israel, Yarden Peepas, bercakap dengan pantas dan sebak menyampaikan mesejnya kepada Netanyahu.

“Kamu mengebom dan membunuh isteri serta kedua anak saya, yang merupakan perkara paling penting dalam hidup saya, tolong (ambil) pulang jasad mereka untuk dikebumikan di Tel Aviv,” katanya.

Menurut Roya News, Hamas sebelum ini menawarkan untuk menyerah tiga jasad ahli keluarga Yarden itu untuk dibawa keluar dari Gaza.

Tetapi kerajaan negara haram Israel menolak untuk menerima tawaran itu dan meneruskan rundingan, demikian kenyataan rasmi Briged al-Qassam.

The Times Of Israel melaporkan kononnya kumpulan pembebasan Palestin, Hamas membuat dakwaan itu yang menurut mereka sebahagian kempen peperangan psikologi. – The Merdeka Times

Sumber: Shehab News, Roya News, The Times Of Israel

Advertisement

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending