Connect with us

Antarabangsa

Berang remaja beronani depan isteri dan anak gadisnya, lelaki tembak jiran hingga maut

Seorang lelaki di Idaho, Amerika Syarikat (AS) didakwa membunuh empat jirannya pada 18 Jun lalu yang juga Hari Bapa.

Wartawan TMT

Published

on

Berang remaja beronani depan isteri dan anak gadisnya, lelaki tembak jiran hingga maut
Foto: (dari kiri): Mangsa, Kenneth Guardipee (65), Devin Smith (18), Kenna Guardipee (41) dan Aiken Smith (16).
  • Majorjon Kaylor, 31, membunuh empat jirannya pada Hari Bapa baru-baru ini di Kellog, Idaho, Amerika Syarikat (AS).
  • Mangsa terdiri daripada Kenneth Guardipee, 65, Kenna Guardipee, 41, Devin Smith, 18, dan Aiken Smith, 16.
  • Majorjon berang apabila Kenneth dan Kenna tidak mengambil serius apabila dia mengadu tentang kelakuan buruk Devin.
  • Devin dikatakan bertelanjang dan beronani di hadapan isteri dan anak-anak gadis Majorjon.

Seorang lelaki di Idaho, Amerika Syarikat (AS) didakwa membunuh empat jirannya pada 18 Jun lalu yang juga Hari Bapa.

Memetik laporan Huffpost, dia bertindak sedemikian selepas seorang remaja lelaki melakukan perbuatan onani di hadapan keluarganya.

Majorjon Kaylor, 31, bertengkar dengan jirannya di Kellog akibat perlakuan remaja berkenaan.

Jirannnya, Devin Smith, 18, dikatakan telah mendedahkan dan menggoyangkan zakarnya lalu beronani di hadapan isteri dan anak-anak gadis Marjorjon melalui tingkap.

Gagal mengawal kemarahan, Marjoron bertindak menembak Kenneth Guardipee, 65, anak perempuannya Kenna Guardipee, 41, dan dua cucu lelakinya iaitu Aiken Smith, 16, dan Devin pada jam 7 malam.

Kenneth, Kenna dan Aiken ditembak jarak dekat sekali di bahagian pelipis kepala kanan menggunakan pistol separa automatik.

Devin pula mengalami beberapa kesan tembakan di kepala, demikian menurut polis tempatan.

Dalam perbicaraan di Mahkamah Majistret Daerah Shoshone, Majorjon memahami pertuduhan terhadapnya serta hukuman maksimum mati atau penjara seumur hidup yang mungkin dia hadapi.

Majorjon berang kerana Kenneth dan Kenna tidak mengambil serius apabila dia mengadu mengenai perbuatan Devin, demikian kata tertuduh ketika disoal siasat Detektif Justin Klitch.

Selain itu, dia juga mendakwa Devin sentiasa memerhatikan anak-anak gadisnya dalam keadaan mencurigakan.

Menurut isterinya, Kaylie Kaylor, mangsa baru berpindah ke apartmen di bawah mereka.

Pada 13 Jun lalu, dia dan anak-anak gadisnya melihat Devin berdiri dalam keadaan bertelanjang penuh sambil beronani di hadapan mereka melalui tingkap.

Majorjon kini ditahan tanpa jaminan atas empat pertuduhan membunuh dan satu pertuduhan pecah rumah.

Perbicaraan awal dijadualkan pada 3 Julai hadapan.

Sumber: Huffpost

Author

Teruskan Membaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Antarabangsa

Apa berlaku di Gaza ‘bukan genosid’ – Biden

Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden pada Isnin berusaha untuk meyakinkan pengundi Yahudi bahawa dia berdiri teguh dengan Israel, menyeru kekalahan Hamas dan mengecam dakwaan Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC) bahawa pemimpin Israel bersalah atas jenayah perang untuk kempen mereka di Gaza.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden.
  • Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden pada Isnin berusaha untuk meyakinkan pengundi Yahudi bahawa dia berdiri teguh dengan Israel, menyeru kekalahan Hamas dan mengecam dakwaan Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC) bahawa pemimpin Israel bersalah atas jenayah perang untuk kempen mereka di Gaza.
  • “Apa yang berlaku bukan genosid (pembunuhan beramai-ramai). Kami menolaknya,” kata Biden dipetik Politico semasa berucap di Rose Garden di Rumah Putih, Washington.
  • Bersumpah untuk terus bekerja “sepanjang masa” untuk membebaskan saki baki tebusan Israel ditahan Hamas, Biden mengelak sebarang kritikan masa lalu terhadap rancangan Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu untuk melancarkan pencerobohan berskala lebih besar ke atas Rafah, sebaliknya menekankan sokongan berterusannya terhadap rejim Israel.

Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden pada Isnin berusaha untuk meyakinkan pengundi Yahudi bahawa dia berdiri teguh dengan Israel, menyeru kekalahan Hamas dan mengecam dakwaan Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC) bahawa pemimpin Israel bersalah atas jenayah perang untuk kempen mereka di Gaza.

“Apa yang berlaku bukan genosid (pembunuhan beramai-ramai). Kami menolaknya,” kata Biden dipetik Politico semasa berucap di Rose Garden di Rumah Putih, Washington.

Bersumpah untuk terus bekerja “sepanjang masa” untuk membebaskan saki baki tebusan Israel ditahan Hamas, Biden mengelak sebarang kritikan masa lalu terhadap rancangan Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu untuk melancarkan pencerobohan berskala lebih besar ke atas Rafah, sebaliknya menekankan sokongan berterusannya terhadap rejim Israel.

“Saya akan sentiasa memastikan Israel mempunyai semua yang diperlukan untuk mempertahankan diri terhadap Hamas dan semua musuh mereka,” kata Biden yang turut menyatakan persetujuan pentadbirannya terhadap bantuan kemanusiaan untuk rakyat Palestin tidak bersalah.

“Kami berdiri bersama Israel untuk mengeluarkan (pemimpin Hamas) Yahya Sinwar dan seluruh penyembelih Hamas. Kami mahu Hamas dikalahkan, kami akan bekerjasama dengan Israel untuk mewujudkannya,” kata Presiden AS itu.

Ucapan menghormati Bulan Warisan Yahudi menandakan usaha yang jelas Biden untuk membaiki hubungannya yang semakin tegang dengan masyarakat Yahudi.

Selama berbulan-bulan, Biden dilaporkan bergelut untuk mengemudi politik domestik berduri dalam isu perang Israel-Hamas, menyinggung perasaan progresif atas sokongan teguh terhadap Netanyahu sebelum menimbulkan kemarahan Demokrat pro-Israel dengan menahan penghantaran bom ke Israel, yang menurutnya, hanya akan memburukkan lagi malapetaka kemanusiaan di Gaza. – The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending