Connect with us

Antarabangsa

Berang remaja beronani depan isteri dan anak gadisnya, lelaki tembak jiran hingga maut

Seorang lelaki di Idaho, Amerika Syarikat (AS) didakwa membunuh empat jirannya pada 18 Jun lalu yang juga Hari Bapa.

Wartawan TMT

Published

on

Berang remaja beronani depan isteri dan anak gadisnya, lelaki tembak jiran hingga maut
Foto: (dari kiri): Mangsa, Kenneth Guardipee (65), Devin Smith (18), Kenna Guardipee (41) dan Aiken Smith (16).
  • Majorjon Kaylor, 31, membunuh empat jirannya pada Hari Bapa baru-baru ini di Kellog, Idaho, Amerika Syarikat (AS).
  • Mangsa terdiri daripada Kenneth Guardipee, 65, Kenna Guardipee, 41, Devin Smith, 18, dan Aiken Smith, 16.
  • Majorjon berang apabila Kenneth dan Kenna tidak mengambil serius apabila dia mengadu tentang kelakuan buruk Devin.
  • Devin dikatakan bertelanjang dan beronani di hadapan isteri dan anak-anak gadis Majorjon.

Seorang lelaki di Idaho, Amerika Syarikat (AS) didakwa membunuh empat jirannya pada 18 Jun lalu yang juga Hari Bapa.

Memetik laporan Huffpost, dia bertindak sedemikian selepas seorang remaja lelaki melakukan perbuatan onani di hadapan keluarganya.

Majorjon Kaylor, 31, bertengkar dengan jirannya di Kellog akibat perlakuan remaja berkenaan.

Jirannnya, Devin Smith, 18, dikatakan telah mendedahkan dan menggoyangkan zakarnya lalu beronani di hadapan isteri dan anak-anak gadis Marjorjon melalui tingkap.

Gagal mengawal kemarahan, Marjoron bertindak menembak Kenneth Guardipee, 65, anak perempuannya Kenna Guardipee, 41, dan dua cucu lelakinya iaitu Aiken Smith, 16, dan Devin pada jam 7 malam.

Kenneth, Kenna dan Aiken ditembak jarak dekat sekali di bahagian pelipis kepala kanan menggunakan pistol separa automatik.

Devin pula mengalami beberapa kesan tembakan di kepala, demikian menurut polis tempatan.

Advertisement

Dalam perbicaraan di Mahkamah Majistret Daerah Shoshone, Majorjon memahami pertuduhan terhadapnya serta hukuman maksimum mati atau penjara seumur hidup yang mungkin dia hadapi.

Majorjon berang kerana Kenneth dan Kenna tidak mengambil serius apabila dia mengadu mengenai perbuatan Devin, demikian kata tertuduh ketika disoal siasat Detektif Justin Klitch.

Selain itu, dia juga mendakwa Devin sentiasa memerhatikan anak-anak gadisnya dalam keadaan mencurigakan.

Menurut isterinya, Kaylie Kaylor, mangsa baru berpindah ke apartmen di bawah mereka.

Pada 13 Jun lalu, dia dan anak-anak gadisnya melihat Devin berdiri dalam keadaan bertelanjang penuh sambil beronani di hadapan mereka melalui tingkap.

Majorjon kini ditahan tanpa jaminan atas empat pertuduhan membunuh dan satu pertuduhan pecah rumah.

Advertisement

Perbicaraan awal dijadualkan pada 3 Julai hadapan.

Sumber: Huffpost

Author

Antarabangsa

Setiap orang awam dibunuh, 10 pejuang Palestin akan ‘dilahirkan’

Senator Amerika Syarikat (AS), Seth Moulton, yang juga Ahli Demokrat di Kongres AS, mengkritik pendirian tentera Israel mengenai pembunuhan orang awam di wilayah konflik Gaza, Palestin.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Senator Amerika Syarikat (AS) yang juga Ahli Demokrat di Kongres AS, Seth Moulton.
  • Senator Amerika Syarikat (AS), Seth Moulton, yang juga Ahli Demokrat di Kongres AS, mengkritik pendirian tentera Israel mengenai pembunuhan orang awam di wilayah konflik Gaza, Palestin.
  • Ia berkaitan dengan penilaian rejim zionis bahawa mereka “membunuh dua orang awam untuk setiap ahli Hamas”, di mana Moulton menyatakan perkara itu bukanlah sesuatu yang positif.
  • Dalam satu temu ramah televisyen, Moulton memetik kajian Jeneral bersara, Stanley McChrystal yang mengatakan bagi setiap orang awam terbunuh, 10 pejuang Palestin akan direkrut.
  • “Dengan kiraan itu, Israel setakat ini membunuh 5,000 pengganas (pejuang) Hamas tetapi dalam usaha itu, mereka telah merekrut sekitar 100,000 pengikut baru dan perkara ini buruk buat Israel,” kata Moulton.
  • Jurucakap tentera rejim Israel, Jonathan Conricus pada Isnin memberitahu CNN bahawa nisbah dua penduduk awam Palestin dibunuh untuk setiap ahli Hamas satu “nisbah positif” kerana ia membabitkan situasi pertempuran dalam bandar.

Senator Amerika Syarikat (AS), Seth Moulton, yang juga Ahli Demokrat di Kongres AS, mengkritik pendirian tentera Israel mengenai pembunuhan orang awam di wilayah konflik Gaza, Palestin.

Ia berkaitan dengan penilaian rejim zionis bahawa mereka “membunuh dua orang awam untuk setiap ahli Hamas”, di mana Moulton menyatakan perkara itu bukanlah sesuatu yang positif.

Moulton merujuk kepada sayap tentera Hamas iaitu Briged Al-Qassam.

Dalam satu temu ramah televisyen, Moulton memetik kajian Jeneral bersara, Stanley McChrystal yang mengatakan bagi setiap orang awam terbunuh, 10 pejuang Palestin akan direkrut.

“Dengan kiraan itu, Israel setakat ini membunuh 5,000 pengganas (pejuang) Hamas tetapi dalam usaha itu, mereka telah merekrut sekitar 100,000 pengikut baru dan perkara ini buruk buat Israel,” kata Moulton.

Jurucakap tentera rejim Israel, Jonathan Conricus pada Isnin memberitahu CNN bahawa nisbah dua penduduk awam Palestin dibunuh untuk setiap ahli Hamas satu “nisbah positif” kerana ia membabitkan situasi pertempuran dalam bandar.

“Kita tidak terlibat untuk menetapkan nisbah sebegitu, yang pada pendapat saya adalah (sesuatu yang) tidak enak,” kata Jurucakap Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB), Stephane Dujarric dipetik Jordan News, mengkritik jurucakap tentera Israel itu.

Advertisement

Dujarric menekankan fokus PBB adalah untuk mencegah korban awam, walaupun mengakui cabaran-cabaran di Gaza, di mana lebih 16,000 warga Palestin terkorban sejak 7 Oktober lalu. – The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending