Connect with us

Terkini

(VIDEO) Warga India mahu berperang bersama Israel, Rabbi tegas penyembah berhala boleh dihukum bunuh

Sebuah video memaparkan sekumpulan warga India mahu berperang bersama rejim zionis Israel, disusuli klip seorang Rabbi menyebut beberapa negara penyembah berhala ‘tiada hak untuk hidup’ dan layak dihukum bunuh, tular minggu lalu.

A.R. Khan

Published

on

Warga India mahu berperang bersama Israel, Rabbi tegas penyembah berhala boleh dihukum bunuh
Foto: Rabbi Yosef Mizrachi (kanan) dan jurucakap kumpulan demonstrasi yang juga bekas tentera, Subedar Lalit Kumar (kiri).

KUALA LUMPUR — Sebuah video memaparkan sekumpulan warga India mahu berperang bersama rejim zionis Israel, disusuli klip seorang Rabbi menyebut beberapa negara penyembah berhala ‘tiada hak untuk hidup’ dan layak dihukum bunuh, tular minggu lalu.

Dalam klip video itu, jurucakap kumpulan demonstrasi itu berkata mereka mahu berdiri bersama Israel untuk melawan kumpulan Jihad Islam dan menghapuskannya dari muka bumi.

Demonstrasi diketuai seorang bekas tentera India itu sebulat suara menyatakan keinginan menyertai peperangan tersebut seandainya mereka diberi kewarganegaraan Israel.

“Kesemua seribu dari (bilangan) kami bersedia untuk ke Israel, jika diberikan kewarganegaraan Israel, kami akan menyertai tentera (Israel) dan ikut bertempur.

“Jika saya diberi kewarganegaraan hari ini, saya akan menuju ke Israel terus dari sini, saya sukakan Israel kerana ia mahu menghapuskan kumpulan ‘Jihad Islam’ dan impian saya sama (iaitu untuk) menghapuskan ‘Jihad Islam’,” kata jurucakap kumpulan itu yang juga bekas tentera, Subedar Lalit Kumar.

Ironinya, klip demonstrasi itu disusuli video ucapan Rabbi Yosef Mizrachi bersyarah tentang kumpulan manusia mengundang kemurkaan Tuhan.

Advertisement

“Kamu mempunyai enam billion penyembah berhala yang membuat Tuhan murka dalam setiap saat kehidupan mereka.

“Orang India, Cina, Jepun, Tibet, Nepal, Thailand, sangat ramai, di India sahaja sekitar lima ratus juta, China dua bilion, sangat ramai, dua bilion Krisitian, juga penyembah berhala.

“Di antara (orang) Cina, Hindu, Buddha, dan Kristian, sekurang-kurangnya enam setengah billion manusia penyembah berhala,” kata rabbi itu.

Rabbi itu turut menjelaskan, menurut Torah, penyembah berhala tiada hak untuk hidup dan hukuman yang layak bagi mereka adalah dibunuh.

Video itu dilihat seolah-olah ingin memberi kesedaran kepada penganut Hindu (dikenali dengan petanda ‘bindi’ di dahi) yang berdemonstrasi untuk mempertimbangkan keinginan bersama tentera Israel yang diketahui umum majoritinya adalah Yahudi dan berkemungkinan tidak menerima mereka dengan baik. – The Merdeka Times.

View this post on Instagram

Advertisement

A post shared by THE MERDEKA TIMES (TMT) (@themerdekatimes)

Author

Terkini

Kibar bendera Israel, lelaki dipenjara enam bulan

Seorang lelaki dipenjara enam bulan dan didenda RM500 di Mahkamah Majistret di sini, tadi, atas kesalahan mempamer bendera Israel, Oktober lalu.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Tertuduh, Harma Zulfika Deraman (baju kelabu).
  • Seorang lelaki dipenjara enam bulan dan didenda RM500 di Mahkamah Majistret di sini, tadi, atas kesalahan mempamer bendera Israel, Oktober lalu di mana hukuman itu akan bermula selepas tertuduh selesai menjalani hukuman penjara lima tahun mengikut Seksyen 39C Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952.
  • Tertuduh, Harma Zulfika Deraman, 30, turut berdepan hukuman tambahan penjara tiga bulan sekiranya gagal membayar denda berkenaan.
  • Majistret Zur Azureen Zainalkefli membuat keputusan itu selepas tertuduh mengaku bersalah terhadap pertuduhan itu.
  • Tertuduh didakwa mempamer bendera Israel di tempat awam iaitu bertentangan dengan Akta Lambang Kebangsaan (Kawalan Mempamer) 1949.
  • Tertuduh didakwa melakukan perbuatan itu di sebuah kedai aksesori kenderaan di Kampung Padang Lebam, Bukit Payung, di sini jam 1 petang, 19 Oktober lalu.

Marang: Seorang lelaki dipenjara enam bulan dan didenda RM500 di Mahkamah Majistret di sini, tadi, atas kesalahan mempamer bendera Israel, Oktober lalu.

Tertuduh, Harma Zulfika Deraman, 30, turut berdepan hukuman tambahan penjara tiga bulan sekiranya dia gagal membayar denda berkenaan.

Bagaimanapun, hukuman itu akan bermula selepas tertuduh selesai menjalani hukuman penjara lima tahun mengikut Seksyen 39C Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952.

Majistret Zur Azureen Zainalkefli membuat keputusan itu selepas tertuduh mengaku bersalah terhadap pertuduhan itu.

Berdasarkan pertuduhan, tertuduh didakwa mempamer bendera Israel di tempat awam iaitu bertentangan dengan Akta Lambang Kebangsaan (Kawalan Mempamer) 1949.

Tertuduh didakwa melakukan perbuatan itu di sebuah kedai aksesori kenderaan di Kampung Padang Lebam, Bukit Payung, di sini jam 1 petang, 19 Oktober lalu.

Tertuduh didakwa melakukan kesalahan mengikut Seksyen 3(1) Akta Lambang Kebangsaan (Kawalan Mempamer) 1949 dan boleh dihukum mengikut Seksyen 8(1)(i) akta yang sama.

Advertisement

Pendakwaan dikendalikan Pegawai Pendakwa Polis Diraja Malaysia (PDRM), Asisten Superintendan Othman Ibrahim, manakala tertuduh diwakili peguam Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan (YBGK).

Media sebelum ini melaporkan seorang lelaki ditahan polis selepas disyaki menggantung dan mengibar bendera Israel di sebuah premis sehingga menimbulkan kemarahan orang ramai.

Turut tular di media sosial beberapa keping gambar menunjukkan bendera rejim Zionis itu digantung dengan tertuduh turut memiliki rekod lampau berkaitan kes dadah.

Tertuduh kini menjalani hukuman penjara lima tahun atas kesalahan dadah mengikut Seksyen 39C ADB 1952 yang bermula sebulan lalu serta turut dikenakan satu sebatan.

Sumber: Harian Metro

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending