Connect with us

Terkini

(VIDEO) Warga India mahu berperang bersama Israel, Rabbi tegas penyembah berhala boleh dihukum bunuh

Sebuah video memaparkan sekumpulan warga India mahu berperang bersama rejim zionis Israel, disusuli klip seorang Rabbi menyebut beberapa negara penyembah berhala ‘tiada hak untuk hidup’ dan layak dihukum bunuh, tular minggu lalu.

A.R. Khan

Published

on

Warga India mahu berperang bersama Israel, Rabbi tegas penyembah berhala boleh dihukum bunuh
Foto: Rabbi Yosef Mizrachi (kanan) dan jurucakap kumpulan demonstrasi yang juga bekas tentera, Subedar Lalit Kumar (kiri).

KUALA LUMPUR — Sebuah video memaparkan sekumpulan warga India mahu berperang bersama rejim zionis Israel, disusuli klip seorang Rabbi menyebut beberapa negara penyembah berhala ‘tiada hak untuk hidup’ dan layak dihukum bunuh, tular minggu lalu.

Dalam klip video itu, jurucakap kumpulan demonstrasi itu berkata mereka mahu berdiri bersama Israel untuk melawan kumpulan Jihad Islam dan menghapuskannya dari muka bumi.

Demonstrasi diketuai seorang bekas tentera India itu sebulat suara menyatakan keinginan menyertai peperangan tersebut seandainya mereka diberi kewarganegaraan Israel.

“Kesemua seribu dari (bilangan) kami bersedia untuk ke Israel, jika diberikan kewarganegaraan Israel, kami akan menyertai tentera (Israel) dan ikut bertempur.

“Jika saya diberi kewarganegaraan hari ini, saya akan menuju ke Israel terus dari sini, saya sukakan Israel kerana ia mahu menghapuskan kumpulan ‘Jihad Islam’ dan impian saya sama (iaitu untuk) menghapuskan ‘Jihad Islam’,” kata jurucakap kumpulan itu yang juga bekas tentera, Subedar Lalit Kumar.

Ironinya, klip demonstrasi itu disusuli video ucapan Rabbi Yosef Mizrachi bersyarah tentang kumpulan manusia mengundang kemurkaan Tuhan.

“Kamu mempunyai enam billion penyembah berhala yang membuat Tuhan murka dalam setiap saat kehidupan mereka.

“Orang India, Cina, Jepun, Tibet, Nepal, Thailand, sangat ramai, di India sahaja sekitar lima ratus juta, China dua bilion, sangat ramai, dua bilion Krisitian, juga penyembah berhala.

“Di antara (orang) Cina, Hindu, Buddha, dan Kristian, sekurang-kurangnya enam setengah billion manusia penyembah berhala,” kata rabbi itu.

Rabbi itu turut menjelaskan, menurut Torah, penyembah berhala tiada hak untuk hidup dan hukuman yang layak bagi mereka adalah dibunuh.

Video itu dilihat seolah-olah ingin memberi kesedaran kepada penganut Hindu (dikenali dengan petanda ‘bindi’ di dahi) yang berdemonstrasi untuk mempertimbangkan keinginan bersama tentera Israel yang diketahui umum majoritinya adalah Yahudi dan berkemungkinan tidak menerima mereka dengan baik. – The Merdeka Times.

Author

Teruskan Membaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Antarabangsa

Apa berlaku di Gaza ‘bukan genosid’ – Biden

Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden pada Isnin berusaha untuk meyakinkan pengundi Yahudi bahawa dia berdiri teguh dengan Israel, menyeru kekalahan Hamas dan mengecam dakwaan Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC) bahawa pemimpin Israel bersalah atas jenayah perang untuk kempen mereka di Gaza.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden.
  • Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden pada Isnin berusaha untuk meyakinkan pengundi Yahudi bahawa dia berdiri teguh dengan Israel, menyeru kekalahan Hamas dan mengecam dakwaan Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC) bahawa pemimpin Israel bersalah atas jenayah perang untuk kempen mereka di Gaza.
  • “Apa yang berlaku bukan genosid (pembunuhan beramai-ramai). Kami menolaknya,” kata Biden dipetik Politico semasa berucap di Rose Garden di Rumah Putih, Washington.
  • Bersumpah untuk terus bekerja “sepanjang masa” untuk membebaskan saki baki tebusan Israel ditahan Hamas, Biden mengelak sebarang kritikan masa lalu terhadap rancangan Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu untuk melancarkan pencerobohan berskala lebih besar ke atas Rafah, sebaliknya menekankan sokongan berterusannya terhadap rejim Israel.

Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden pada Isnin berusaha untuk meyakinkan pengundi Yahudi bahawa dia berdiri teguh dengan Israel, menyeru kekalahan Hamas dan mengecam dakwaan Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC) bahawa pemimpin Israel bersalah atas jenayah perang untuk kempen mereka di Gaza.

“Apa yang berlaku bukan genosid (pembunuhan beramai-ramai). Kami menolaknya,” kata Biden dipetik Politico semasa berucap di Rose Garden di Rumah Putih, Washington.

Bersumpah untuk terus bekerja “sepanjang masa” untuk membebaskan saki baki tebusan Israel ditahan Hamas, Biden mengelak sebarang kritikan masa lalu terhadap rancangan Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu untuk melancarkan pencerobohan berskala lebih besar ke atas Rafah, sebaliknya menekankan sokongan berterusannya terhadap rejim Israel.

“Saya akan sentiasa memastikan Israel mempunyai semua yang diperlukan untuk mempertahankan diri terhadap Hamas dan semua musuh mereka,” kata Biden yang turut menyatakan persetujuan pentadbirannya terhadap bantuan kemanusiaan untuk rakyat Palestin tidak bersalah.

“Kami berdiri bersama Israel untuk mengeluarkan (pemimpin Hamas) Yahya Sinwar dan seluruh penyembelih Hamas. Kami mahu Hamas dikalahkan, kami akan bekerjasama dengan Israel untuk mewujudkannya,” kata Presiden AS itu.

Ucapan menghormati Bulan Warisan Yahudi menandakan usaha yang jelas Biden untuk membaiki hubungannya yang semakin tegang dengan masyarakat Yahudi.

Selama berbulan-bulan, Biden dilaporkan bergelut untuk mengemudi politik domestik berduri dalam isu perang Israel-Hamas, menyinggung perasaan progresif atas sokongan teguh terhadap Netanyahu sebelum menimbulkan kemarahan Demokrat pro-Israel dengan menahan penghantaran bom ke Israel, yang menurutnya, hanya akan memburukkan lagi malapetaka kemanusiaan di Gaza. – The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending