Connect with us

Antarabangsa

Perogol transgender dipindahkan ke penjara wanita atas kesalahan rogol

Seorang perogol kanak-kanak transgender lelaki ke perempuan dipindahkan ke penjara wanita  yang dikenali sebagai “Camp Cupcake”, sekali gus menimbulkan ketakutan dalam kalangan banduan di penjara wanita itu, lapor Reduxx.

Wartawan TMT

Published

on

Perogol transgender dipindahkan ke penjara wanita atas kesalahan rogol
Foto: Gambar sekadar hiasan.
  • Seorang perogol kanak-kanak transgender lelaki ke perempuan dipindahkan ke penjara wanita  yang dikenali sebagai “Camp Cupcake”, sekali gus menimbulkan ketakutan dalam kalangan banduan di penjara wanita itu.
  • Brooke Lyn Sonia atau Brett David Sonia disabitkan kesalahan pada 2005 dan 2006 atas pertuduhan seksual terhadap seorang gadis muda berusia 13 tahun.
  • Dia yang merupakan seorang lelaki pada masa kejadian, didakwa memperdayakan remaja itu bahawa dia akan membantu menjana wang dalam ‘pemodelan.’
  • Sonia dikatakan mendesak remaja malang itu untuk menanggalkan pakaiannya dan melakukan aksi seks, sementara dia merakam gambar mangsa.
  • Sonia juga didakwa kerana merogol remaja itu berulang kali dan merakam gambar di Strafford County, New Hampshire pada 2006.

 

WASHINGTON – Seorang perogol kanak-kanak transgender lelaki ke perempuan dipindahkan ke penjara wanita  yang dikenali sebagai “Camp Cupcake”, sekali gus menimbulkan ketakutan dalam kalangan banduan di penjara wanita itu, lapor Reduxx.

Brooke Lyn Sonia atau Brett David Sonia, disabitkan kesalahan pada 2005 dan 2006 atas sedozen pertuduhan seksual terhadap seorang gadis muda berusia 13 tahun pada waktu itu dan telah dipenjarakan.

Dia yang merupakan seorang lelaki pada masa kejadian, didakwa memperdayakan remaja itu bahawa dia akan membantu menjana wang dalam ‘pemodelan.’

Sonia dikatakan mendesak remaja malang itu untuk menanggalkan pakaiannya dan melakukan aksi seks sementara dia merakam gambar mangsa.

Dia dibicarakan di California dan New Hampshire dan pada 2005 disabitkan dengan 20 tuduhan gabungan melakukan perbuatan lucah ke atas kanak-kanak dan memiliki pornografi kanak-kanak di Los Angeles.

Sonia juga didakwa kerana merogol remaja itu berulang kali dan merakam gambar di Strafford County, New Hampshire, pada 2006.

Dia akhirnya dijatuhkan hukuman di California dan New Hampshire pada 2016 mula dikenali sebagai banduan transgender.

Pada 2020, Sonia memfailkan rungutan dengan mengatakan dia menghadapi ‘risiko pencerobohan lelaki’ semasa di Washington Correctional Center for Women (WCCW).

Rayuan Sonia itu dipenuhi selepas beberapa banduan wanita mendakwa melihatnya di WCCW.

 

Sumber: Daily Mail

Author

Teruskan Membaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Antarabangsa

Tiada tanda gencatan senjata dicapai di Gaza, perantara masih optimistik

Pengantara iaitu Amerika Syarikat (AS) dan Mesir kekal optimistik mengenai kemungkinan berlakunya gencatan senjata di Gaza tetapi adanya beberapa isu penting yang masih menghalang kedua-dua pihak mencapai persetujuan.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Gambar sekadar hiasan.
  • Pengantara iaitu Amerika Syarikat (AS) dan Mesir kekal optimistik mengenai kemungkinan berlakunya gencatan senjata di Gaza tetapi adanya beberapa isu penting yang masih menghalang kedua-dua pihak mencapai persetujuan.
  • Hamas berkata ia mahu melihat gencatan senjata menyeluruh yang bermaksud perang ditamatkan sepenuhnya, lapor wartawan Al Jazeera, Hamdah Salhut.
  • Israel pula berkata berulang kali walaupun jeda pertempuran dicapai, selepas itu perang akan diteruskan, malah sehingga semua objektif perangnya tercapai.

Pengantara iaitu Amerika Syarikat (AS) dan Mesir kekal optimistik mengenai kemungkinan berlakunya gencatan senjata di Gaza tetapi adanya beberapa isu penting yang masih menghalang kedua-dua pihak mencapai persetujuan.

Hamas berkata ia mahu melihat gencatan senjata menyeluruh yang bermaksud perang ditamatkan sepenuhnya, lapor wartawan Al Jazeera, Hamdah Salhut.

Israel pula berkata berulang kali walaupun jeda pertempuran dicapai, selepas itu perang akan diteruskan, malah sehingga semua objektif perangnya tercapai.

Tiada komen rasmi daripada Israel mengenai rundingan itu setakat ini selain fakta bahawa Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu diberi taklimat mengenainya dan delegasi Israel hadir untuk pusingan rundingan kali ini.

Mandat diberikan kepada perunding Israel oleh Netanyahu juga tidak diketahui sepenuhnya kerana butiran mengenai rundingan itu tidak didedahkan kepada umum.

Walaupun pengantara kekal optimistik, masih tiada tanda bahawa kesepakatan hampir tercapai. – The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Trending