Connect with us

Antarabangsa

Aset 100 juta baht sami terlibat skandal seks akan disita, dirampas

Pejabat Buddha Kebangsaan merancang untuk merampas aset bernilai lebih 100 juta baht daripada bekas sami terlibat dalam kes skandal seks berkumpulan.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Gambar sekadar hiasan.
  • Pejabat Buddha Kebangsaan merancang untuk merampas aset bernilai lebih 100 juta baht daripada bekas sami terlibat dalam kes skandal seks berkumpulan.
  • Thaiger pada 12 Jun lalu melaporkan mengenai sepasang suami isteri dari Thailand mendakwa sami dikenali sebagai Phra Ajarn O memanipulasi mereka dan pengikut lain dalam aktiviti hubungan seks berkumpulan.
  • Sami itu didakwa menipu mereka untuk melakukan aktiviti seksual dengan dakwaan ia akan memberinya tenaga untuk hidup dan membebaskan peserta daripada segala derita.
  • Pasangan itu meminta bantuan daripada organisasi bukan keuntungan Saimai Survive kerana mengalami masalah kesihatan mental dan bimbang sami tersebut akan memeras ugut mereka dengan video dan gambar lucah.
  • Phra Ajarn O kemudiannya meninggalkan cara hidup sami dan menutup biaranya di wilayah utara Phetchabun, tidak mengaku bersalah dan berjanji untuk memperjuangkan keadilan.

Pejabat Buddha Kebangsaan merancang untuk merampas aset bernilai lebih 100 juta baht daripada bekas sami terlibat dalam kes skandal seks berkumpulan.

Thaiger pada 12 Jun lalu melaporkan mengenai sepasang suami isteri dari Thailand mendakwa sami yang dikenali sebagai Phra Ajarn O memanipulasi mereka dan pengikut lain dalam aktiviti hubungan seks berkumpulan.

Sami itu didakwa menipu mereka untuk melakukan aktiviti seksual dengan dakwaan ia akan memberinya tenaga untuk hidup dan membebaskan peserta daripada segala derita.

Pasangan itu meminta bantuan daripada organisasi bukan keuntungan Saimai Survive kerana mengalami masalah kesihatan mental dan bimbang sami tersebut akan memeras ugut mereka dengan video dan gambar lucah.

Phra Ajarn O kemudiannya meninggalkan cara hidup sami dan menutup biaranya di wilayah utara Phetchabun, tidak mengaku bersalah dan berjanji untuk memperjuangkan keadilan.

Pengasas Saimai Survive, Ekkaphop Luaengprasert melaporkan kepada Channel 7 bahawa beliau telah menyerahkan isu itu kepada Pejabat Buddha Kebangsaan untuk siasatan lanjut.

Menurut Ekkaphop, pihak berkuasa merancang untuk merampas aset bekas sami itu sementara siasatan sedang dijalankan. 

Aset-aset tersebut dianggarkan bernilai lebih 100 juta baht, diperoleh melalui penjualan pelbagai azimat dan tangkal oleh sami itu dan pengikutnya.

Ekkaphop memberitahu lebih ramai lelaki dan wanita telah menghubungi Saimai Survive dan mendakwa mereka menjadi mangsa kepada bekas sami ini.

Ekkaphop menjangkakan bekas sami itu akan didakwa di bawah Seksyen 276 Undang-undang Jenayah: Rogol Berkumpulan. 

Hukuman bagi kesalahan itu adalah penjara antara 15 hingga 20 tahun, penjara seumur hidup atau denda antara 300,000 hingga 400,000 baht. – The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Antarabangsa

Dron baharu Houthi berjaya lepasi radar zionis, seorang maut, 10 cedera di Tel Aviv

Kumpulan Houthi Yaman mendakwa berjaya menggunakan dron baharu yang “mampu melepasi sistem pemintas dan tidak dapat dikesan radar” dalam serangan pagi ini di bandar Tel Aviv, Israel, lapor Al Jazeera.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Jurucakap Houthi, Yahya Saree.
  • Kumpulan Houthi Yaman mendakwa berjaya menggunakan dron baharu yang “mampu melepasi sistem pemintas dan tidak dapat dikesan radar” dalam serangan pagi ini di bandar Tel Aviv, Israel, lapor Al Jazeera.
  • Dalam satu kenyataan disiarkan di platform X, Jurucakap Houthi, Yahya Saree berkata dron tersebut dinamakan “Jaffa”, sempena nama bandar pelabuhan Palestin kuno di mana Tel Aviv diasaskan.
  • Terdahulu, Al Jazeera melaporkan seorang terbunuh dan sekurang-kurangnya 10 cedera berikutan serangan dron di sebuah bangunan di Tel Aviv.

Kumpulan Houthi Yaman mendakwa berjaya menggunakan dron baharu yang “mampu melepasi sistem pemintas dan tidak dapat dikesan radar” dalam serangan pagi ini di bandar Tel Aviv, Israel, lapor Al Jazeera.

Dalam satu kenyataan disiarkan di platform X, Jurucakap Houthi, Yahya Saree berkata dron tersebut dinamakan “Jaffa”, sempena nama bandar pelabuhan Palestin kuno di mana Tel Aviv diasaskan.

Terdahulu, Al Jazeera melaporkan seorang terbunuh dan sekurang-kurangnya 10 cedera berikutan serangan dron di sebuah bangunan di Tel Aviv.

Tentera Israel menyatakan bahawa mereka sedang membuka siasatan untuk mengetahui mengapa sistem pertahanan udara negara itu tidak diaktifkan untuk memintas dron tersebut.

Tentera Israel turut berkata bahawa tentera udaranya meningkatkan rondaan di ruang udara negara itu sambil siasatan serangan dron di Tel Aviv itu diteruskan – The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending