Connect with us

Antarabangsa

Elon Musk benar kandungan dewasa dimuat naik di X

Platform media sosial Elon Musk, X mengemaskini polisinya untuk membenarkan secara rasmi kandungan dewasa di platform itu.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Platform media sosial, Elon Musk.
  • Platform media sosial Elon Musk, X mengemaskini polisinya untuk membenarkan secara rasmi kandungan dewasa di platform itu.
  • Di bawah garis panduan dikemaskini, platform yang dahulunya dikenali sebagai Twitter akan membenarkan pengguna berkongsi kandungan seksual selagi mana ia bersesuaian dan dilabel dengan jelas, lapor Al Jazeera.
  • Polisi dikemaskini pada hujung minggu itu menyatakan “pengguna seharusnya boleh mencipta, mengedar dan menggunakan bahan berkaitan dengan tema seksual selagi mana ia dihasilkan dan diedarkan atas persetujuan”.
  • “Ekspresi seksual, sama ada visual atau bertulis, boleh menjadi bentuk ekspresi artistik yang sah.
  • “Kami percaya pada autonomi orang dewasa untuk melibatkan diri dan mencipta kandungan yang mencerminkan kepercayaan, keinginan dan pengalaman mereka, termasuk yang berkaitan dengan seksualiti,” kata X dalam polisi dikemaskini di laman sesawangnya.

Platform media sosial Elon Musk, X mengemaskini polisinya untuk membenarkan secara rasmi kandungan dewasa di platform itu.

Di bawah garis panduan dikemaskini, platform yang dahulunya dikenali sebagai Twitter akan membenarkan pengguna berkongsi kandungan seksual selagi mana ia bersesuaian dan dilabel dengan jelas, lapor Al Jazeera.

Polisi dikemaskini pada hujung minggu itu menyatakan “pengguna seharusnya boleh mencipta, mengedar dan menggunakan bahan berkaitan dengan tema seksual selagi mana ia dihasilkan dan diedarkan atas persetujuan”.

“Ekspresi seksual, sama ada visual atau bertulis, boleh menjadi bentuk ekspresi artistik yang sah.

“Kami percaya pada autonomi orang dewasa untuk melibatkan diri dan mencipta kandungan yang mencerminkan kepercayaan, keinginan dan pengalaman mereka, termasuk yang berkaitan dengan seksualiti,” kata X dalam polisi dikemaskini di laman sesawangnya.

Menurut polisi itu, pendedahan kepada bahan berbentuk grafik akan dihadkan untuk kanak-kanak dan pengguna dewasa yang memilih untuk tidak melihatnya.

Ia turut menyatakan pengguna tidak akan dibenarkan untuk berkongsi kandungan “menggalakkan eksploitasi, ketidaksetujuan, objektif, seksualisasi atau bahaya kepada kanak-kanak bawah umur dan kelakuan lucah”. – The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Antarabangsa

Hizbullah lancar 150 roket dan 30 dron berani mati ke Israel

Kumpulan bersenjata Lubnan, Hizbullah lancar 150 roket dan 30 dron berani mati menyasarkan 15 kedudukan tentera rejim zionis di utara Israel.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Gambar sekadar hiasan.
  • Kumpulan bersenjata Lubnan, Hizbullah lancar 150 roket dan 30 dron berani mati menyasarkan 15 kedudukan tentera rejim zionis di utara Israel.
  • Serangan itu merupakan serangan terbesar kumpulan itu sejak tercetusnya keganasan antara kedua-dua pihak pada 8 Oktober tahun lalu, sumber Hizbullah memberitahu Al Jazeera Arabic pada Khamis.
  • Media Israel melaporkan serangan roket Hizbullah mencederakan sekurang-kurangnya dua orang dan menyebabkan 15 kebakaran.

Kumpulan bersenjata Lubnan, Hizbullah lancar 150 roket dan 30 dron berani mati menyasarkan 15 kedudukan tentera rejim zionis di utara Israel.

Menurut sumber Hizbullah kepada Al Jazeera Arabic semalam, serangan tersebut merupakan serangan terbesar kumpulan itu sejak tercetusnya keganasan antara kedua-dua pihak pada 8 Oktober tahun lalu.

Media Israel melaporkan serangan roket Hizbullah mencederakan sekurang-kurangnya dua orang selain mengakibatkan 15 kebakaran.

Tentera Israel dalam hantaran di platform X berkata “banyak” serangan yang dilepaskan dapat dipintas namun ada diantaranya penyebab tercetusnya kebakaran.

Dalam satu kenyataan rasmi, Hizbullah berkata operasi itu “untuk menyokong ketabahan rakyat Palestin, keberanian dan penentangan penuh bermaruah mereka di Gaza selain tindak balas terhadap pembunuhan dilakukan Zionis di Jouaiyya.”– The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending