Connect with us

Terkini

Datuk dibicarakan kerana mencederakan isteri

Seorang penjawat awam kanan dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini atas pertuduhan menyebabkan kecederaan terhadap isterinya yang dipisahkan tahun lepas, lapor The Star.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Gambar sekadar hiasan.
  • Seorang penjawat awam kanan dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini atas pertuduhan menyebabkan kecederaan terhadap isterinya yang dipisahkan tahun lepas, lapor The Star.
  • Setiausaha Tetap Kementerian Belia dan Sukan Sabah, Datuk Mansur Asun mengaku tidak bersalah di hadapan Majistret Stephanie Sherron Abbie pada Rabu (3 April 2024).
  • Dia didakwa di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana secara sukarela menyebabkan kecederaan terhadap isterinya Datuk Kalina Wong Ka Yee, 31.

KOTA KINABALU – Seorang penjawat awam kanan dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini atas pertuduhan menyebabkan kecederaan terhadap isterinya yang dipisahkan tahun lepas, lapor The Star.

Setiausaha Tetap Kementerian Belia dan Sukan Sabah, Datuk Mansur Asun mengaku tidak bersalah di hadapan Majistret Stephanie Sherron Abbie pada Rabu (3 April 2024).

Dia didakwa di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana secara sukarela menyebabkan kecederaan terhadap isterinya Datuk Kalina Wong Ka Yee, 31.

Mengikut pertuduhan, tertuduh dikatakan mencederakan Wong sekitar jam 1 pagi pada 18 Julai di sebuah rumah di Taman Kingfisher 2 di bandar ini di sini.

Stephanie menetapkan jaminan RM1,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 17 April untuk sebutan seterusnya.

Mansur diwakili Luke Ressa Balang, manakala pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Batrisyia Mohd Khusri. – The Merdeka Times

Author

Antarabangsa

(VIDEO) Jordan, Palestin dan Israel ‘bersama di langit’ untuk saya – Narendra Modi

Perdana Menteri India, Narendra Modi mendakwa Jordan, Palestin dan Israel mempunyai perbezaan ketara tetapi negara itu “bersama di langit” untuk dirinya.

A.R. Khan

Published

on

Foto: Perdana Menteri India, Narendra Modi.

Perdana Menteri India, Narendra Modi mendakwa Jordan, Palestin dan Israel mempunyai perbezaan ketara tetapi negara itu “bersama di langit” untuk dirinya.

Modi berkata demikian dalam temubual eksklusif “The Biggest Interview Of 2024” bersama India Today disiarkan hari ini di platform Youtube.

“Raja Jordan dapat tahu saya akan ke Palestin, dia jalur keturunan (Nabi) Muhammad, dia (Raja Jordan) berkata, “En Modi kamu tidak boleh ke sana begini, kamu tetamu saya. Kamu akan naik helikopter saya dan makan di rumah saya.”

“Saya pergi ke rumahnya, kami makan dan berbual. (Dengan) Helikopter Jordan, destinasi Palestin dan iringan jet Israel. Dunia (adalah) berbeza buat tiga negara ini, tetapi untuk Modi, semuanya bersama di langit,” dakwa Perdana Menteri India itu.

Dalam wawancara itu, Modi turut berkongsi usahanya untuk menghentikan pertempuran di Gaza pada Ramadan dan Israel cuba untuk akur yang akhirnya menyebabkan mereka hanya bertempur dua atau tiga hari sahaja.

“Di Gaza ketika Ramadan, saya hantar perutusan khas ke Israel. Dia berjumpa dengan Perdana Menteri Israel dan memberitahunya bahawa tidak sepatutnya Gaza dibom ketika Ramadan.

“Beliau (Israel) cuba akur. Mereka hanya bertempur dua tiga hari di bulan Ramadan. Tetapi saya telah menghantar utusan khas.

“Di sini (India) kamu menuduh saya bermain politik terhadap Muslim. Tapi Modi berusaha untuk hentikan pengeboman di Gaza. Saya tidak mahu publisiti untuk hal ini,” kata Modi.

India kini berdepan pilihanraya umum dan kenyataan Modi dipercayai bertujuan untuk memancing pengundi Muslim di negara majoriti Hindu itu. – The Merdeka Times

Sokong TMT media berani, benar & bebas di https://support.themerdekatimes.com/

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending