Connect with us

Otomobil

Chery Malaysia lancar Tiggo 8Pro, Omoda 5 serentak

Chery Malaysia telah melancarkan dua model kenderaan utiliti sukan (SUV), Tiggo 8Pro dan Omoda 5 serentak, malam tadi.

Wartawan TMT

Published

on

Chery Malaysia lancar Tiggo 8Pro, Omoda 5 serentak
Foto: Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz (dua dari kiri) melihat SUV itu ketika majlis pelancaran itu di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur, malam tadi.
  • Chery Malaysia melancarkan dua model kenderaan utiliti sukan (SUV), Tiggo 8Pro dan Omoda 5 serentak, malam tadi.
  • Menurut Naib Presidennya, Wen Hsiang, dua varian ditawarkan untuk Omoda 5 pada harga bermula RM108,800 manakala hanya satu varian ditawarkan untuk Tiggo 8Pro pada harga RM 159,800.
  • Turut hadir melancarkan, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz.
  • “Bagi 3,000 pelanggan pertama akan menerima waranti enjin selama 10 tahun atau satu juta kilometer perjalanan,” tambahnya. 

KUALA LUMPUR – Chery Malaysia telah melancarkan dua model kenderaan utiliti sukan (SUV), Tiggo 8Pro dan Omoda 5 serentak, malam tadi.

Menurut Naib Presidennya, Wen Hsiang, dua varian ditawarkan untuk Omoda 5 pada harga bermula RM108,800 manakala hanya satu varian ditawarkan untuk Tiggo 8Pro pada harga RM 159,800.

“Harga yang kompetitif ini menggambarkan komitmen kami untuk menjadikan kecemerlangan dapat dicapai, menawarkan pelanggan kami kenderaan yang luar biasa yang menggabungkan gaya, prestasi dan nilai.

“Nilai luar biasa ini membolehkan pelanggan kami menikmati kemewahan, kecanggihan dan ciri canggih SUV yang luar biasa ini,” katanya ketika majlis pelancaran model itu di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur, malam tadi.

Turut hadir melancarkan, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz.

Tambahnya, Chery juga menawarkan waranti kenderaan selama tujuh tahun atau 150,000 kilometer (km) perjalanan.

“Bagi 3,000 pelanggan pertama akan menerima waranti enjin selama 10 tahun atau satu juta kilometer perjalanan,” tambahnya. – 

Sumber: Kosmo

Author

Teruskan Membaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ekonomi

Goodyear tutup kilang di Shah Alam, 550 pekerja bakal terjejas

Pengeluar tayar terkenal, Goodyear akan menutup kilang pembuatannya di Shah Alam berkuat kuasa 30 Jun depan yang bakal menjejaskan sekitar 550 pekerja operasinya.

A.R. Khan

Published

on

Foto: Kenyataan dari pengeluar tayar terkenal, Goodyear yang tersebar di media sosial hari ini.
  • Pengeluar tayar terkenal, Goodyear akan menutup kilang pembuatannya di Shah Alam berkuat kuasa 30 Jun depan yang bakal menjejaskan sekitar 550 pekerja operasinya.
  • Perkara itu diumumkan Presiden Goodyear Asia Pasifik, Nathaniel Madarang dalam satu kenyataan yang tersebar di media sosial hari ini.
  • Katanya, penutupan itu sebahagian dari program transformasi untuk mengoptimumkan langkah dan portfolio syarikat pembuat tayar tersebut.
  • “Seperti yang kalian ketahui, Goodyear Forward merupakan program transformasi yang direka untuk mengoptimumkan langkah dan portfolio kami, menyampaikan pengembangan margin yang ketara dan mencipta nilai pemegang saham. 
  • “Program ini termasuk tindakan khusus pengurangan kos tahunan sebanyak $1.0 bilion menjelang 2025, untuk memastikan kami kekal berdaya saing dan diletakkan sebagai peneraju industri,” kata Madarang dalam kenyataan media itu.

KUALA LUMPUR – Pengeluar tayar terkenal, Goodyear akan menutup kilang pembuatannya di Shah Alam berkuat kuasa 30 Jun depan yang bakal menjejaskan sekitar 550 pekerja operasinya.

Perkara itu diumumkan Presiden Goodyear Asia Pasifik, Nathaniel Madarang dalam satu kenyataan yang tersebar di media sosial hari ini.

Foto: Kenyataan Presiden Goodyear Asia Pasifik, Nathaniel Madarang.

Katanya, penutupan itu sebahagian dari program transformasi untuk mengoptimumkan langkah dan portfolio syarikat pembuat tayar tersebut.

“Seperti yang kalian ketahui, Goodyear Forward merupakan program transformasi yang direka untuk mengoptimumkan langkah dan portfolio kami, menyampaikan pengembangan margin yang ketara dan mencipta nilai pemegang saham. 

“Program ini termasuk tindakan khusus pengurangan kos tahunan sebanyak $1.0 bilion menjelang 2025, untuk memastikan kami kekal berdaya saing dan diletakkan sebagai peneraju industri,” kata Madarang dalam kenyataan media itu.

Madarang berkata keputusan seperti itu tidak dibuat secara mudah tetapi perlu untuk memajukan kepentingan jangka panjang syarikat dan pelanggannya.

“Sebagai sebahagian daripada usaha ini, Goodyear telah membuat keputusan sukar tetapi diperlukan dengan menutup kilang pembuatan kami di Shah Alam, Malaysia, berkuat kuasa 30 Jun 2024, dengan penutupan sepenuhnya dijangka selesai menjelang akhir tahun.

“Seperti mana-mana penutupan kemudahan lain, impak secara langsung akan berlaku dan dalam kes ini, kira-kira 550 jawatan operasi kami dalam Malaysia akan terjejas. 

“Kami komited menyantuni rakan sekerja kami dengan hormat dan telus sepanjang proses ini,” katanya turut berterima kasih di atas fokus berterusan kakitangan Goodyear selama ini. – The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending