Connect with us

Terkini

Dakwaan MUDA bersama PH hadapi PRN adalah tidak benar – Ketua Penerangan MUDA

Dakwaan Parti Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA) akan meneruskan kerjasama dengan Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Negeri (PRN) adalah tidak benar dan persepsi Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Haji Amirudin Shari semata-mata.

Hidayah Sani

Published

on

Dakwaan MUDA bersama PH hadapi PRN adalah tidak benar – Ketua Penerangan MUDA
Foto: Ketua Ketua Penerangan MUDA, Luqman Long.
  • Dakwaan Parti Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA) akan meneruskan kerjasama dengan Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Negeri (PRN) adalah tidak benar dan persepsi Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Haji Amirudin Shari semata-mata.
  • Ketua Penerangan MUDA, Luqman Long berkata ketika ini tiada sebarang rundingan berkenaan kerjasama strategik, jumlah kerusi dan kawasan dibuat antara kedua-dua parti itu.
  • Beliau berkata demikian ketika mengulas poster dimuat naik Facebook (FB) Parti Keadilan Rakyat yang memaparkan petikan kenyataan daripada Amirudin Shari berkenaan kerjasama MUDA dan PH.

KUALA LUMPUR — Dakwaan Parti Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA) akan meneruskan kerjasama dengan Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Negeri (PRN) adalah tidak benar dan persepsi Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Haji Amirudin Shari semata-mata.

Ketua Penerangan MUDA, Luqman Long berkata ketika ini tiada sebarang rundingan berkenaan kerjasama strategik, jumlah kerusi dan kawasan dibuat antara kedua-dua parti itu.

“Saya beranggapan kenyataan dibuat Menteri Besar Selangor jelas bertujuan untuk mengelirukan pengundi dan benar-benar tidak menghormati MUDA.

“Sebarang hal-hal berkenaan urusan Pilihan Raya Negeri MUDA hanya akan diumumkan oleh MUDA, bukan Pakatan Harapan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata demikian ketika mengulas poster dimuat naik Facebook (FB) Parti Keadilan Rakyat yang memaparkan petikan kenyataan daripada Amirudin Shari berkenaan kerjasama MUDA dan PH.

Foto: Tangkap Layar FB Parti Keadilan Rakyat.

Memetik petikan itu, Amiruddin berkata MUDA akan meneruskan kerjasama dengan PH pada PRN ini selaras dengan persefahaman dilakukan semasa Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Katanya, jumlah kerusi yang bakal ditandingi MUDA mewakili PH pada PRN itu akan diputuskan Majlis Presiden PH.

Pada April lalu, MUDA menjelaskan parti itu perlu menyelesaikan isu penyertaannya bersama PH sebelum membicarakan soal agihan kerusi bagi PRN.
Presidennya, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman berkata sehingga kini (ketika itu) MUDA tidak dipanggil untuk terbabit dalam soal agihan kerusi pilihan raya. — The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Antarabangsa

Penyanyi pro-zionis, Bruno Mars bakal adakan konsert di Malaysia

Penyanyi terkenal yang juga merupakan pro zionis, Bruno Mars, bakal kembali mengadakan konsert solonya di Kuala Lumpur pada 17 September ini.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Penyanyi terkenal yang juga merupakan pro zionis, Bruno Mars.
  • Penyanyi terkenal yang juga merupakan pro zionis, Bruno Mars, bakal kembali mengadakan konsert solonya di Kuala Lumpur pada 17 September ini.
  • Times Israel sebelum ini melaporkan bintang pop itu menyatakan cintanya kepada Tel Aviv dalam persembahan pertama kalinya di Israel dengan menyanyikan ‘I love you’ dalam bahasa Ibrani.
  • “Tel Aviv, saya mahu berkahwin dengan kamu!”, jerit Bruno Mars dan disahut peminat zionisnya.
  • Dilaporkan, Bruno Mars menerima tekanan hebat agar membatalkan konsertnya di wilayah jajahan haram tersebut.
  • Antara organisasi yang menggesa pembatalan konsert tersebut adalah pergerakan Boycott Divestment and Sanctions (BDS), termasuk kumpulan advokasinya Jewish Voice for Peace (JVP).

KUALA LUMPUR – Penyanyi terkenal yang juga merupakan pro zionis, Bruno Mars, bakal kembali mengadakan konsert solonya di Kuala Lumpur pada 17 September ini.

Berita itu dikongsi penganjur, Live Nation Malaysia, menerusi platform media sosial memaklumkan jualan tiket untuk konsert di Stadium Nasional Bukit Jalil itu akan dibuka pada Jumaat hadapan.

“Bruno Mars akan datang ke Kuala Lumpur September ini.

“Tidak sabar mahu berkongsi pengalaman persembahan lagu 24K Magic secara langsung,” tulis mereka menerusi platform X.

Times Israel sebelum ini melaporkan bintang pop itu menyatakan cintanya kepada Tel Aviv dalam persembahan pertama kalinya di Israel dengan menyanyikan ‘I love you’ dalam bahasa Ibrani.

“Tel Aviv, saya mahu berkahwin dengan kamu!”, jerit Bruno Mars dan disambut peminat zionisnya.

Dilaporkan, Bruno Mars menerima tekanan hebat agar membatalkan konsertnya di wilayah jajahan haram tersebut.

Antara organisasi yang menggesa pembatalan konsert tersebut adalah pergerakan Boycott Divestment and Sanctions (BDS), termasuk kumpulan advokasinya Jewish Voice for Peace (JVP).

Pemilik Bluestone Group’s Live Nation Israel, Guy Beser dan Shay Mor Yosef bagaimanapun berjaya membawa bintang itu ke Israel Oktober lalu.

JVP, sebuah organisasi progresif anti-zionis dalam surat terbukanya menyeru Bruno membatalkan konsertnya di negara aparteid tersebut sehingga rakyat Palestin mempunyai kesaksamaan, kebebasan dan keadilan sepenuhnya di tanah asal mereka.

“Kami amat bimbang dengan pengumuman mengenai persembahan anda yang akan datang di Tel Aviv, Israel di Yarkon Park, yang dibina di atas tanah perkampungan Palestin Al-Shaykh Muwannis yang berdepan pembersihan etnik oleh zionis.

“Kami menggesa anda membatalkan persembahan di Israel yang mengamalkan aparteid, sama seperti yang dilakukan semua artis yang beretika di Afrika Selatan semasa aparteid,” tegas JVP.

Bapa Bruno dikatakan berketurunan Yahudi manakala ibunya dari Filipina dan nenek moyangnya pula berketurunan Yahudi Hungary dan Ukraine. – The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending