Connect with us

Antarabangsa

Konsert Bruno Mars: Zionis dan penyokong genosid tidak dialu-alukan – BDS Malaysia

Bruno Mars adalah seorang penyanyi berbakat, tetapi bakat bukanlah ’lesen’ untuk artis itu ‘menutup mata’ terhadap genosid (pembunuhan beramai-ramai) berlaku di Gaza, kata Boycott Divestment Sanctions (BDS) Malaysia.

A.R. Khan

Published

on

Foto: Penyanyi terkenal yang juga merupakan pro zionis, Bruno Mars.
  • Bruno Mars adalah seorang penyanyi berbakat, tetapi bakat bukanlah ’lesen’ untuk artis itu ‘menutup mata’ terhadap genosid (pembunuhan beramai-ramai) berlaku di Gaza, kata Boycott Divestment Sanctions (BDS) Malaysia.
  • BDS Malaysia dalam hantaran di Instagram berkata zionis dan mana-mana individu yang menyokong genosid tidak dialu-alukan di Malaysia.
  • “Kami menyeru Bruno Mars berdiri bersama Palestin dan mengutuk semua kekejaman yang jelas didokumentasikan dan menentang tindakan jenayah ke atas warga Palestin.
  • “Atau berdepan (tindakan) pembatalan sehingga dia berbuat demikian (mengutuk serangan zionis Israel)”, kata BDS Malaysia dalam hantaran di Instagram.
  • Bruno Mars yang juga pro-zionis dilaporkan akan kembali mengadakan konsert solo di Malaysia pada 17 September ini, sekaligus mengundang protes rakyat negara ini, khususnya umat Islam.

KUALA LUMPUR – Bruno Mars adalah seorang penyanyi berbakat, tetapi bakat bukanlah ’lesen’ untuk artis itu ‘menutup mata’ terhadap genosid (pembunuhan beramai-ramai) berlaku di Gaza, kata Boycott Divestment Sanctions (BDS) Malaysia.

BDS Malaysia dalam hantaran di Instagram berkata zionis dan mana-mana individu yang menyokong genosid tidak dialu-alukan di Malaysia.

Bruno Mars yang juga pro-zionis dilaporkan akan kembali mengadakan konsert solo di Malaysia pada 17 September ini, sekaligus mengundang protes rakyat negara ini, khususnya umat Islam.

“Bruno Mars adalah seorang artis berbakat tetapi bakat bukanlah alasan untuk menutup mata terhadap pembunuhan beramai-ramai berterusan sesama manusia.

“Walaupun rakyat Palestin telah dan masih dibersihkan secara etnik dari tanah air mereka, Bruno secara terbuka mengisytiharkan sokongannya kepada (golongan) penindas – negara aparteid Israel,” kata BDS Malaysia.

Hantaran di Instagram BDS Malaysia dimuat naik dengan poster grafik tertulis “Katakan tidak kepada Bruno” dan “Zionis dan penyokong-penyokong genosid tidak dialu-alukan di Malaysia”.

“Kami menyeru Bruno Mars berdiri bersama Palestin dan mengutuk semua kekejaman yang jelas didokumentasikan dan menentang tindakan jenayah ke atas warga Palestin.

“Atau berdepan (tindakan) pembatalan sehingga dia berbuat demikian (mengutuk serangan zionis Israel)”, kata BDS Malaysia. – The Merdeka Times

Sokong TMT media berani, benar & bebas di https://support.themerdekatimes.com/

Author

Teruskan Membaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Antarabangsa

Dron baharu Houthi berjaya lepasi radar zionis, seorang maut, 10 cedera di Tel Aviv

Kumpulan Houthi Yaman mendakwa berjaya menggunakan dron baharu yang “mampu melepasi sistem pemintas dan tidak dapat dikesan radar” dalam serangan pagi ini di bandar Tel Aviv, Israel, lapor Al Jazeera.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Jurucakap Houthi, Yahya Saree.
  • Kumpulan Houthi Yaman mendakwa berjaya menggunakan dron baharu yang “mampu melepasi sistem pemintas dan tidak dapat dikesan radar” dalam serangan pagi ini di bandar Tel Aviv, Israel, lapor Al Jazeera.
  • Dalam satu kenyataan disiarkan di platform X, Jurucakap Houthi, Yahya Saree berkata dron tersebut dinamakan “Jaffa”, sempena nama bandar pelabuhan Palestin kuno di mana Tel Aviv diasaskan.
  • Terdahulu, Al Jazeera melaporkan seorang terbunuh dan sekurang-kurangnya 10 cedera berikutan serangan dron di sebuah bangunan di Tel Aviv.

Kumpulan Houthi Yaman mendakwa berjaya menggunakan dron baharu yang “mampu melepasi sistem pemintas dan tidak dapat dikesan radar” dalam serangan pagi ini di bandar Tel Aviv, Israel, lapor Al Jazeera.

Dalam satu kenyataan disiarkan di platform X, Jurucakap Houthi, Yahya Saree berkata dron tersebut dinamakan “Jaffa”, sempena nama bandar pelabuhan Palestin kuno di mana Tel Aviv diasaskan.

Terdahulu, Al Jazeera melaporkan seorang terbunuh dan sekurang-kurangnya 10 cedera berikutan serangan dron di sebuah bangunan di Tel Aviv.

Tentera Israel menyatakan bahawa mereka sedang membuka siasatan untuk mengetahui mengapa sistem pertahanan udara negara itu tidak diaktifkan untuk memintas dron tersebut.

Tentera Israel turut berkata bahawa tentera udaranya meningkatkan rondaan di ruang udara negara itu sambil siasatan serangan dron di Tel Aviv itu diteruskan – The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending