Connect with us

Antarabangsa

Ibu bapa bantah bahan LGBT ditunjukkan kepada anak-anak sekolah rendah di Manchester

Ibu bapa yang menentang bahan LGBT ditunjukkan kepada anak-anak mereka telah mengadakan protes di luar sekolah rendah Manchester, United Kingdom (UK) pada Selasa. 

Wartawan TMT

Published

on

Ibu bapa bantah bahan LGBT ditunjukkan kepada anak-anak sekolah rendah di Manchester
Foto: Ibu bapa yang menentang bahan LGBT ditunjukkan kepada anak-anak mereka telah mengadakan protes di luar sekolah rendah Manchester, United Kingdom (UK).
  • Ibu bapa yang menentang bahan LGBT ditunjukkan kepada anak-anak mereka, telah mengadakan protes di luar sekolah rendah Manchester, United Kingdom (UK) pada hari Selasa (4 Julai). 
  • Menurut laporan Manchester Evening News, kira-kira 100 orang dilaporkan berdemonstrasi di luar Sekolah Rendah Birchfields di Fallowfield, pada waktu pagi, dengan lebih ramai hadir pada sebelah petang.
  • Ia berlaku susulan ratusan kanak-kanak tidak bersekolah selama empat hari sejak beberapa minggu lalu berikutan pertemuan dengan ibu bapa baru-baru ini di mana kelas pendidikan perhubungan dan seksualiti (RSE) telah dibincangkan.

Ibu bapa yang menentang bahan LGBT ditunjukkan kepada anak-anak mereka telah mengadakan protes di luar sekolah rendah Manchester, United Kingdom (UK) pada Selasa. 

Menurut laporan Manchester Evening News, kira-kira 100 orang dilaporkan berdemonstrasi di luar Sekolah Rendah Birchfields di Fallowfield pada waktu pagi dengan lebih ramai hadir pada sebelah petang.

Penunjuk perasaan kedengaran melaungkan “memalukan anda” dan “terlalu banyak, terlalu cepat” sambil memegang papan tanda bertulis “berhenti melakukan hubungan seksual dengan anak-anak kami”. 

Selain itu, beberapa peserta tidak dikaitkan dengan sekolah itu, turut berada di sana untuk ‘mengawal’ protes itu, kata Perkhidmatan Pelaporan Demokrasi Tempatan (LDRS).

Dalam pada itu, salah seorang penganjur dan ibu bapa kepada empat anak di sekolah itu, kini dilarang memasuki kawasan sekolah tersebut. 

Mohammed Sajjad turut menafikan dakwaan tingkah lakunya terhadap kakitangan sekolah telah mengancam dan menakutkan.

Ia berlaku susulan ratusan kanak-kanak tidak bersekolah selama empat hari sejak beberapa minggu lalu berikutan pertemuan dengan ibu bapa baru-baru ini di mana kelas pendidikan perhubungan dan seksualiti (RSE) telah dibincangkan.

Advertisement

Penunjuk perasaan juga menggesa perbualan ‘terbuka dan jujur’ mengenai kandungan kurikulum yang diajar.

Mereka menuntut ‘semua bahan LGBT’ dihadkan kepada RSE selepas video seorang gadis transgender ditunjukkan kepada murid dalam pelajaran lain tahun lepas. 

Susulan itu, video itu kemudiannya dikeluarkan daripada kandungan kurikulum. 

Walau bagaimanapun, pihak sekolah itu mengatakan mereka tidak mengajar pendidikan seks kepada pelajar sekolah tersebut.

Bercakap kepada LDRS, Sajjad berkata, “Ibu bapa benar-benar kecewa kerana mereka mendengar perkara daripada anak-anak mereka. Kami merasakan kami tidak sepatutnya mendengar daripada anak-anak kami jika sekolah menunjukkan bahan sensitif”.

Sajjad berkata dia mula bercakap dengan ibu bapa lain mengenai kebimbangannya selepas video itu ditayangkan. 

Advertisement

Sumber: Manchester Evening News

Author

Antarabangsa

AS hantar 15,000 bom, 57,000 peluru meriam kepada rejim penjajah zionis Israel

Sejak 7 Oktober, Amerika Syarikat (AS) menghantar ribuan senjata dan artileri kepada negara sekutunya Israel dalam menentang Hamas.

Wartawan TMT

Published

on

Foto: Gambar sekadar hiasan.
  • Sejak 7 Oktober, Amerika Syarikat (AS) menghantar ribuan senjata dan artileri kepada negara sekutunya Israel dalam menentang Hamas.
  • Menurut Wall Street Journal, kemasukan senjata itu termasuk 15,000 bom dan 57,000 peluru meriam, yang dibawa pesawat kargo tentera C-17 sejurus selepas permulaan konflik di Semenanjung Gaza dan berterusan sejak beberapa hari lalu, kata laporan eksklusif itu, memetik sumber pegawai AS.
  • Senarai senjata api yang dihantar AS kepada Israel, terdiri daripada lebih 5,400 bom MK84, 5,000 bom MK82 tidak berpandu, 1,000 bom berdiameter kecil GBU-39 dan 3,000 JDAM yang menukar bom tidak berpandu kepada peluru berpandu tepat, katanya.

Gaza: Sejak 7 Oktober, Amerika Syarikat (AS) menghantar ribuan senjata dan artileri kepada negara sekutunya Israel dalam menentang Hamas.

Menurut Wall Street Journal, kemasukan senjata itu termasuk 15,000 bom dan 57,000 peluru meriam, yang dibawa pesawat kargo tentera C-17 sejurus selepas permulaan konflik di Semenanjung Gaza dan berterusan sejak beberapa hari lalu, kata laporan eksklusif itu, memetik sumber pegawai AS.

“AS sebelum ini tidak mendedahkan jumlah senjata dihantar ke Israel mahupun pemindahan 100 BLU-109, 2,000 paun bom bunker-buster,” katanya.

Bom bunker-buster terkenal dengan keupayaannya menembusi jauh ke dalam struktur yang padat sebelum meletup.

Senarai senjata api yang dihantar AS kepada Israel, terdiri daripada lebih 5,400 bom MK84, 5,000 bom MK82 tidak berpandu, 1,000 bom berdiameter kecil GBU-39 dan 3,000 JDAM yang menukar bom tidak berpandu kepada peluru berpandu tepat, katanya.

Tentera Israel meneruskan pengeboman di Semenanjung Gaza awal Jumaat selepas mengisytiharkan penamatan jeda kemanusiaan selama seminggu.

Sekurang-kurangnya 193 rakyat Palestin terbunuh dan 652 cedera dalam serangan udara itu, menurut Kementerian Kesihatan Gaza.

Advertisement

Sejak 7 Oktober, lebih 15,000 rakyat Palestin, kebanyakannya kanak-kanak dan wanita terbunuh dalam serangan kejam Israel, sebagai membalas serangan mengejut Hamas.

Sumber: Harian Metro

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending