Connect with us

Antarabangsa

Kanak-kanak perempuan diculik, dirogol sekumpulan lelaki India sebelum dibuang di kuil

Seorang gadis bawah umur didakwa diculik dan dirogol beramai-ramai oleh lima individu di Patna, India, demikian menurut seorang pegawai pada Selasa.

Wartawan TMT

Published

on

Kanak-kanak perempuan diculik, dirogol sekumpulan lelaki India sebelum dibuang di kuil
Foto: Gambar sekadar hiasan.
  • Tertuduh dikenali sebagai Golu Kumar, Mukesh Kumar, Pramod Kumar, Sugriv Kumar, dan seorang pemandu roda tiga menculik gadis bawah umur Kelas 8 itu pada Isnin kira-kira jam 6.30 petang.
  • Kejadian itu berlaku di Patna, India, ketika mangsa pulang dari pusat bimbingan Ramanuj di mana sekumpulan lelaki itu membawanya ke kawasan Jalla berhampiran kuil Hanuman serta menahannya di dalam bilik dan menganiayanya.
  • Mangsa jatuh pengsan angkara serangan seksual kejam itu dan tertuduh membuang kanak-kanak malang itu berhampiran kuil Shani dan melarikan diri selepas melakukan jenayah itu. 

PATNA –  Seorang gadis bawah umur didakwa diculik dan dirogol beramai-ramai oleh lima individu di Patna, India, demikian menurut seorang pegawai pada Selasa.

Siasat Daily melaporkan pegawai itu sebagai berkata, tertuduh dikenali sebagai Golu Kumar, Mukesh Kumar, Pramod Kumar, Sugriv Kumar dan seorang pemandu roda tiga menculik gadis bawah umur Kelas 8 itu pada Isnin kira-kira jam 6.30 petang.

Kejadian berlaku, ketika mangsa pulang dari pusat bimbingan Ramanuj di mana kumpulan lelaki itu membawanya ke kawasan Jalla berhampiran kuil Hanuman serta menahannya di dalam bilik dan menganiayanya.

Mangsa jatuh pengsan angkara serangan seksual kejam itu dan tertuduh membuang kanak-kanak malang itu berhampiran kuil Shani dan melarikan diri selepas melakukan jenayah itu. 

Mangsa selepas sedar dari pengsan segera pulang ke rumah dan menceritakan pengalaman pahit itu kepada ibu bapanya.

Mangsa bersama ibu bapanya pergi ke balai polis Bypass dan membuat First Information Report (FIR) terhadap tertuduh.

Insiden kejam itu menimbulkan kemarahan orang ramai di kawasan itu yang menuntut tertuduh ditahan segera.

Polis berkata, setakat ini, seorang tertuduh iaitu pemandu kereta terbabit telah ditahan, manakala empat lagi masih diburu polis.

Sumber : Siasat Daily

 

Author

Antarabangsa

(VIDEO) Dituduh angkut lembu, pemandu trak Sikh diserang kumpulan pelampau di India

Sebuah video tular memaparkan seorang pemandu trak beragama Sikh diserang kumpulan pelindung lembu (cow vigilantes) di Haryana, India.

A.R. Khan

Published

on

Foto: Pemandu trak beragama Sikh diserang kumpulan pelindung lembu (cow vigilantes) di Haryana, India.

Sebuah video tular memaparkan seorang pemandu trak beragama Sikh diserang kumpulan pelindung lembu (cow vigilantes) di Haryana, India.

Video dimuat naik HindutvaWatch di platform X itu meletakkan keterangan hantaran, “pengawal lembu menyerang seorang pemandu trak Sikh dan menggunakan serbannya untuk mengikat kakinya kerana mengangkut lembu”.

Video itu dimuat naik pada hari ini yang merujuk kepada insiden yang berlaku di Sonipat, Haryana pada 17 April lalu.

Di dalam sedutan video itu, penganut Sikh tersebut dilihat membawa sebuah lori di tempat duduk pemandu memakai turban berwarna safron bercakap pada arah video yang sedang merakamnya.

Rakaman itu kemudiannya disusuli tindakan seorang lelaki berbaju merah cuba bertindak memberhentikan atau membuka pintu tempat duduk lelaki tersebut.

Dalam sedutan lain, gambar individu Sikh di dalam video itu menunjukkannya duduk dengan turban safron yang pada asalnya dipakai, akhirnya digunakan untuk dililit kakinya, dengan sedikit tompokan darah darah pada pakaiannya.

Dalam keadaan itu, individu Sikh itu dilihat tenang dan tidak berkata apa-apa.

Pengguna platform X memberi komentar mengutuk tindakan menyasarkan pemandu trak beragama sikh itu dengan pelbagai keluhan.

“Sangat menjijikkan. Mereka melampau dalam bertindak atas perkara sebegini,” kata Faisal Siraj.

Sebuah akaun lain dengan nama Pakistan Times juga berkata “Malah Sikh pun tidak selamat di India.” – The Merdeka Times

Author

Teruskan Membaca

Kata Kunci

Trending